Gasztro

Héjában sült burgonya cheddar sajttal és baconnel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagy vagy 8 kisebb megmosott burgonya
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 4 csík Ringa Füstölt-főtt Bacon
  • tejföl
  • néhány szál snidling
  • Héjában sült burgonya cheddar sajttal és baconnel

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra. Villával megszurkáljuk az alaposan megmosott burgonyákat, és addig sütjük őket, míg megpuhulnak (kb. 45 perc). Kivesszük a sütőből, majd hosszában elfelezzük a burgonyákat, és kikaparjuk a belsejüket úgy, hogy közepesen mély üreg keletkezzen. Az üregbe teszünk egy kis olívaolajat, megsózzuk, majd pár percre visszatesszük a sütőbe. Összekeverjük a reszelt sajtot a felaprított hagymával és az előzőleg megpirított, majd felkockázott baconszalonnával, és annyi időre tesszük be a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Tejföllel és snidlinggel tálaljuk.

Tipp:
Előételnek, vendégváró „falatnak”, nagyobb mennyiségben pedig főételnek is kiváló.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top