nlc.hu
Gasztro
Kukoricapelyhes, joghurtos kehely

Kukoricapelyhes, joghurtos kehely

Kukoricapelyhes, joghurtos kehelyHozzávalók 4 személyre:

  • 8 dkg kukoricapehely
  • 3 dl görög joghurt (sűrű legyen)
  • 2 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 2 narancs
  • 10 dkg narancslekvár (ha nincs, baracklekvár is jó)

Elkészítés:

Egy narancs héját lereszelve a joghurthoz keverjük, 4 dkg cukorral. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a joghurthoz. A hűtőben 1 órát pihenni hagyjuk.
A narancsokat megpucoljuk, a gyümölcshúst az összetartó hártya közül késsel kivágjuk, majd kockákra daraboljuk. A narancslekvárt felforrósítjuk, és átforgatjuk rajta a narancshúst, de nem főzzük sokáig. Hagyjuk kihűlni, ez kerül majd a kehely tetejére. A rétegeket kehelyben vagy pohárban egymásra halmozzuk, alulra kukoricapehely kerül, arra joghurt, majd a narancsos lekvár.

Tipp:
Ha baracklekvárt használunk, egy fél narancs reszelt héját is adjunk hozzá. Fogyókúrázók készíthetik édesítőszerrel és sovány joghurttal is.


Elkészítési idő:
kb.20 perc + 1óra pihenési idő
 

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top