nlc.hu
Gasztro
Zabpelyhes-mogyorókrémes tortácska

Zabpelyhes-mogyorókrémes tortácska

 
Hozzávalók:
 

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 2 dl tejszín (habbá verve)
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg egész mogyoró
    Zabpelyhes-mogyorókrémes tortácska

Elkészítés:
 
A keserű csokoládét megolvasztjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és egy evőkanál tejszínt. A masszát egy tortaforma aljára nyomkodjuk kanállal, hűtőben dermesztjük.
A mogyoróvajat a porcukorral és a tejszínhabbal elkeverjük úgy, hogy a hab össze ne törjön. Nyomózsákból a zabpelyhes lap tetejére halmozzuk, egész mogyorókkal díszítjük.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top