Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg – 1 kg borjúmáj
- 4 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 10 dkg zsír
- só, bors
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk a hártyától, és kb. 20 dekás szeleteket vágunk belőle. Borsozzuk, bekenjük olajjal, majd 80-90 C-os sütőbe tesszük kb. 20 percre, közben meg is fordíthatjuk. Forró serpenyőben zsiradékon megpirítjuk mindkét oldalát, hagyjuk 2-3 percet pihenni a serpenyőben, utána szeleteljük fel.
Köretként nagyon finom mellé a dödölle, mi a pirított burgonyagaluskák mellé halmoztuk a vékony karikára vágott, enyhén karamellizált hagymát, de persze az is nagyon finom, ha hagymás zsiradékkal szaggatjuk ki a krumplis-lisztes masszát, majd sütőben megpirítjuk a galuskákat.
Adhatunk hozzá még burgonyapürét vagy fűszeres sült burgonya cikkeket is.
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |