Hozzávalók (4 adag)
- 1kg hámozott újburgonya
- 2 közepes méretű hagyma, finomra aprítva
- 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- kb. 2cm-es friss gyömbér (ha nincs, őrölt gyömbér)
- 2 doboz (2x40dkg) konzerv hámozott paradicsom
- 1tk curry por
- 1tk őrölt fahéj
- 1tk őrölt római kömény
- olaj
- só, bors, csipet cukor
Elkészítés:
Néhány evőkanál olajon, fedő alatt, csipet sóval meghintve, üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát és gyömbért.
Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a fűszereket, néhány percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Felöntjük a paradicsomkonzervvel.
Hozzáadjuk a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 15 perc). A főzési idő vége felé levesszük a fedőt, hogy a paradicsomlé elfőjön, a zöldséget pedig sűrű, krémes, paradicsomos krém vonja be.
Friss koriander-, vagy petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |