Hozzávalók (2 adag)
- 1/2kg újburgonya
- 4-5 ek olívaolaj, só, bors
- egy ág friss rozmaring, finomra aprítva
- 4dkg szezámmag
- 5dkg kemény fetasajt
- csipet chilipehely
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200C-ra.
A krumplit megmossuk, konyhai papírtörlővel alaposan megszárítjuk, és hosszában félbevágjuk.
Egy tálban, vagy uzsonnázó zacskóban összeforgatjuk az olívaolajjal, a szezámmaggal, sóval, frissen örölt borssal.
Alufóliával, vagy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elrendezzük úgy, hogy vágott felükkel lefelé helyezkedjenek el (így könnyebben pirul). Kb. 25 percig alatt aranyszínűre sütjük.
Tálaláskor rámorzsoljuk a fetasajtot (a krémes, lágy sajt nem megfelelő erre a funkcióra), és megszórjuk chilipehellyel. Friss zöldsalátával kínáljuk. (Akár a salátaágyra is tehetjük)
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |