Hozzávalók 12-15 darabhoz:
- 40 dkg eper
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 10 dkg liszt
- 3-4 egész tojás
- 3 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- fél rúd vanília
Elkészítés:
A vizet, vajat, sót egy lábosba tesszük, felforraljuk, a liszttel addig főzzük, míg a fazék faláról le nem válik. A felütött tojásokat elkeverjük, és apránként hozzáadjuk, akkor jó a tészta, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni belőle.
Papírozott sütőlemezre nyomózsák használatával hosszú formákat készítünk belőle, majd 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Kihűlés után fűrészfogú késsel kettévágjuk. A tejszínt a porcukorral és a vaníliával habbá verjük, a megmosott és felszeletelt eprekkel a fánkok közepére rétegezzük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |