Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 5 dkg keményítő (bármilyen)
- 4-5 csepp vaníliaesszencia
- 0,5 l tejszín – habbá verve
- fél dl Maraschino likőr
- 5 dkg cukor
- eper
Elkészítés:
A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliaesszenciát, majd nyomózsákból papírral fedett tepsire kerek lapokat nyomunk. Körülbelül 4-5 cm átmérőjűek legyenek, ha ez megvan, jöhetnek a szélén látható kis tüskék, így kapunk kosár formát, amibe később pakolni tudunk. 80 C fokon kb. 1 óráig szárítjuk. Akkor jó, ha fel tudjuk emelni a papírról. Kihűlés után a tejszínhabot cukorral és a likőrrel ízesítjük, majd megtöltjük vele a kosárkákat. A tetejére eperszeleteket- vagy gerezdeket halmozunk.
Tipp: A pavlovákat közvetlenül kínálás előtt töltsük meg, hogy ne ázzanak el a tejszínhabtól. |
Elkészítési idő: 25 perc + 1 óra szárítás
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |