Gasztro

Csokoládéba mártott epres falatok

Hozzávalók:

  • eper
  • étcsokoládé
  • fehércsokoládé
  • apróra vágott zöld pisztácia

Csokoládéba mártott epres falatok

Elkészítés:

Az epreket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. A csokoládékat külön-külön megolvasztjuk, kb. 40-45 fokra melegítjük. Az epreket belemártjuk az éppen kedvünkre való csokoládéba, majd alufóliára helyezzük, és tetszés szerint díszítjük. Türelmesebbek a képen látható módon keverhetik a fehér és fekete csokoládékat is, de az is épp elég látványos, ha meghempergetjük a pisztáciában.

Tipp:
Tejszínhabbal kínálva gyors és finom desszertnek is beillenek, de sütemények, torták díszítésére is használhatjuk a csokis epreket.


Elkészítési idő:
20 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top