Hozzávalók:
- 15 dkg tejföl
- 2 egész tojás
- 20 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs héja
- 1 dl tej
- cukrozott tejszínhab, friss cseresznye, esetleg tört pisztácia a tálaláshoz

Elkészítés:
A száraz anyagokat egy tálba mérjük, majd a tejföllel, a tojással, a vajjal és a tejjel sima tésztává keverjük. Kerek tortaformába töltjük, és magozott cseresznyéket nyomkodunk bele. 170 C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Kihűlés után cukrozott tejszínhabbal és friss cseresznyével díszítjük.
Tipp: Ha a tésztát kakaópor nélkül készítjük, majd csak az egyik felébe teszünk kakaóport, és a két színű masszát váltakozva töltjük a formába, vagy nyomózsákból spirálisan egymás mellé nyomjuk ki őket, márványos mintát kapunk. |
Elkészítési idő: 40 perc
![]() A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |