nlc.hu
Gasztro
Aszalt paradicsomos melegszendvics

Aszalt paradicsomos melegszendvics

Amikor este hazaesünk a munkából, mindenhez van kedvünk, csak ahhoz nem, hogy további órákat töltsünk a konyhában. Kiváló megoldás lehet néhány különleges melegszendvics, annak, hogy mit alkotunk, csak a képzeletünk, illetve az otthon fellelhető alapanyagok szabnak határt.

Hozzávalók 4 szelet kenyérhez:

  • hagymás/fokhagymás kenyér (ha nem kapunk, egyszerű rozskenyér is megteszi)
  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom – kimérve kapható a nagyobb élelmiszerboltokban
  • 5-10 dkg félkemény sajt (edámi, gouda, trappista)
  • vaj

Elkészítése:

Megvajazzuk a kenyérszeleteket, majd elhelyezünk rajtuk néhány darab aszalt paradicsomot, hagyva, hogy egy kis olaj is rácsöpögjön.
Megszórjuk őket reszelt sajttal, majd betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg ráolvad a sajt (körülbelül 5 perc).

266 kcal/szelet

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top