Hozzávalók:
- 20 dkg camembert
- 20 dkg burgonya
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Főzzük meg héjában a burgonyát, majd pucoljuk meg, és még melegen villával törjük át. Keverjünk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, és morzsoljuk el benne a vajat. Vágjuk fel a camembert sajtot 2×2 cm-s kockákra. A krumplis tésztából lisztezett kézzel gyúrjunk gömböket a sajtkockák köré. Forgassuk meg tojásban, majd zsemlemorzsában a gömböket, és forró olajban süssük ki.
Tipp: Zöldsalátával akár önálló fogás is lehet. |
Előkészítés: 30 perc
Sütés: 10 perc
350 kcal/adag
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |