Hozzávalók 4-6 darab mini vagy egy nagy pitéhez:
Az omlós tésztához:
- 16 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 tojássárgája
A kevert tésztához:
- 12 dkg tejföl
- 1 egész tojás
- 4 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 0,5 dl tejszín
- magozott cseresznye
Elkészítés:
Fázisok:
- Az omlós tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, majd tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett nyújtódeszkán akkora kerek lapot vagy lapokat nyújtunk, amellyel a formát vagy a kis formákat ki tudjuk bélelni.
- A kevert tészta hozzávalóit egy tálban sima tésztává keverjük. A magozott cseresznyéket az omlóstésztával kibélelt forma aljára tesszük, erre halmozzuk a kevert tésztát. A tetejét még cseresznyével díszíthetjük. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp: Cseresznyén kívül más gyümölccsel is elkészíthetjük, például kockára vágott almával, barackkal, szilvával, körtével. Még forrón vaníliafagylalttal is tálalhatjuk |
Elkészítési idő: kb. 50 perc
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |