Hozzávalók:
- 50 dkg natúr joghurt
- 1 dl tejszín
- 1 púpozott kávéskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- színes bors
Elkészítése:
Krémesítsük a fokhagymát, adjuk hozzá a tejszín és a joghurt keverékéhez, sózzuk, fűszerezzük a felaprított friss fűszernövényekkel, frissen őrölt színes borssal (ízlés szerint mindenféle más fűszert is használhatunk).
Egy mély tálat béleljünk ki sűrű szövésű konyharuhával, és öntsük bele a joghurtot. Szorosan kössük össze a konyharuha széleit, szúrjunk át rajta egy fakanalat, majd ezzel úgy megtámasztjuk a gömböcöt, hogy az alja ne érjen a tál aljához.
A hűtőbe tesszük csöpögni, és 24 óra után kész a krémsajt.
Tipp: ha további 3 napig csöpögtetjük a joghurtot, gyúrható, formázható friss sajtot kapunk, amelyet fűszeres olívaolajban hetekig eltarthatunk. |
Előkészítés: 10 perc
Hűtés: 24 óra
165 kcal/adag
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |