Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 3 csomag vaniíiás cukor
- 5 dkg búzadara
- kis méretű eprek a töltéshez
- kókuszreszelék vagy apróra vágott pörkölt mogyoró a beforgatáshoz
Elkészítés:
A túrómassza alapanyagait jól összedolgozzuk, és legalább 3 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a búzadara jól megduzzad, így jól formázható masszát kapunk.
Formázáskor a masszát a kezünkbe vesszük, belenyomunk egy szem megtisztított egész epret, golyót formálunk, és beleforgatjuk a kókuszba vagy más nekünk tetsző forgácsba.
Tipp: Érdemes fogyasztás előtti este elkészíteni a masszát, így másnap könnyebb dolgozni vele. Tölthetjük meggyel, sárgabarackkal vagy egyéb magozott gyümölccsel is. |
Elkészítési idő: kb 20 perc + 3 óra pihentetés
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |