Hozzávalók 4-6 személyre:
A csokoládékrémhez:
- 5 dkg cukor
- 12 dkg 70%-os keserű csokoládé
- 1,5 dl tejszín (forrón)
- 3 dl tejszín – habbá verve
- fél narancs héja
A tejszínkrémhez:
- 2 dl tejszín – habbá verve
- 3 dkg porcukor
- 4 evőkanál Grand Marnier
Az eperzseléhez:
- 30 dkg eper
- 1 csomag tortazselé
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A felforrósított tejszínben a csokoládét és a cukrot olvadásig elkeverjük, ha kihűlt, a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a kehely aljába töltjük. 2 dl tejszínt habbá verünk 3 dkg porcukorral, ízesítjük a Grand Marnier-val.
A kehely falát kirakjuk eperszeletekkel, és beletöltjük a fehér krémet.
A maradék epret kockára vágjuk, a zacskó hátoldalán leírt módon elkészített tortazseléhez adjuk, és egy kis citromlével ízesítjük. Ezt halmozzuk a kehely tetejére.
Nagyon látványos és egyszerűen elkészíthető desszert, akkor is beválik, ha este mindennél jobban kívánjuk az édességet, de se sütni, se cukrászdába menni nincs már kedvünk.
Elkészítési idő: 35 perc
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |