Gasztro

Eperzselés-krémcsokoládés kehely

Eperzselés-krémcsokoládés kehelyHozzávalók 4-6 személyre:

A csokoládékrémhez:

  • 5 dkg cukor
  • 12 dkg 70%-os keserű csokoládé
  • 1,5 dl tejszín (forrón)
  • 3 dl tejszín – habbá verve
  • fél narancs héja

A tejszínkrémhez:

  • 2 dl tejszín – habbá verve
  • 3 dkg porcukor
  • 4 evőkanál Grand Marnier

Az eperzseléhez:

  • 30 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A felforrósított tejszínben a csokoládét és a cukrot olvadásig elkeverjük, ha kihűlt, a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a kehely aljába töltjük. 2 dl tejszínt habbá verünk 3 dkg porcukorral, ízesítjük a Grand Marnier-val.
A kehely falát kirakjuk eperszeletekkel, és beletöltjük a fehér krémet.
A maradék epret kockára vágjuk, a zacskó hátoldalán leírt módon elkészített tortazseléhez adjuk, és egy kis citromlével ízesítjük. Ezt halmozzuk a kehely tetejére.
Nagyon látványos és egyszerűen elkészíthető desszert, akkor is beválik, ha este mindennél jobban kívánjuk az édességet, de se sütni, se cukrászdába menni nincs már kedvünk.

Elkészítési idő:
35 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top