Hozzávalók 4 személyre:
- 1 dl bodzaszörp
- 20 dkg fehér spárga
- 40 dkg eper
- 5 dkg cukor
A tésztához:
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 7 tojás
- 11 dkg cukor
- 4 dkg vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- csipet só
- reszelt citrom- és narancshéj
- fahéj
- olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a sót, a fahéjat, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a lisztet. Legvégül a tojásfehérjékből vert kemény habbal lazítjuk.
Lassú tűzön kevés vajon mindkét oldalát megsütjük. A fehér spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk, és citromos, cukros vízben leforrázzuk.
Az epret megmossuk, a felét kockára vágjuk. Lábasban a bodzaszörppel és a cukorral 20 percig főzzük, majd átpasszírozzuk.
A palacsintákat a spárgával, a friss, szeletekre vágott eperrel és az eperöntettel rétegezve egymásra rakjuk, és azonnal fogyasztjuk.
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |