Hozzávalók: a tésztához:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 2 dkg holland kakaópor
- 3 dkg olvasztott vaj
a töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 15 dkg mascarpone
- 12 dkg porcukor
- fél citrom héja
- 2 csomag vaníliás cukor
a díszítéshez:
- eper
- tortazselé
Elkészítés:
Így lesz egy kis eper és túró felhasználásával a nagyi-féle lekváros piskótatekercsből látványos és különleges édesség. A tészta hozzávalóiból klasszikus módon csokoládés piskótát készítünk, az olvasztott vajat a végén keverjük hozzá. Sütőpapírral fedett tepsire vékony (fél centis) lapot kenünk, majd sütés után liszttel megszórjuk, és megfordítjuk, hogy ne száradjon ki.
A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és jól kihabosítjuk. A kétharmad részével megkenjük a piskótalapot, és apróra vágott eperkockákat dobálunk bele. Nem baj, ha megfogja a túrót, úgy is nagyon jól fog kinézni. Szorosan feltekerjük, hűtőbe tesszük egy órára dermedni, majd rudakra vágjuk. Megkenjük a maradék krémmel, eperszeletekkel díszítjük. A tortazselét a leírtaknak megfelelően elkészítjük, és megkenjük vele a roládokat, ez egy kiváló trükk arra, hogy süteményünk fényes legyen.
Elkészítési idő: kb 50 perc
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |