Hozzávalók:
- 1 csomag penne
- 50 dkg zöld spárga
- 20 dkg szeletelt pármai sonka
- 3 dl tejszín
- tengeri só
- szerecsendió
- 2 szál kakukkfű
- 3 dkg vaj
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk, megmossuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk. Kevés olívaolajon átpirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra tépkedett sonkát, és felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval és kakukkfű levelekkel.
Összeforraljuk, átforgatjuk a tésztával, és kockázott vajdarabokat hozzáadva tesszük krémessé a mártását.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |