Gasztro

Sonkás-zöld spárgás penne

Gyors, viszonylag könnyű tészta, már ránézésre is maga a tavasz. Ezt elkészítve még az ellenkező gyerekek is könnyebben megszeretik a spárgát.

Sonkás-zöld spárgás penneHozzávalók:

  • 1 csomag penne
  • 50 dkg zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt pármai sonka
  • 3 dl tejszín
  • tengeri só
  • szerecsendió
  • 2 szál kakukkfű
  • 3 dkg vaj
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk, megmossuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk. Kevés olívaolajon átpirítjuk, hozzáadjuk a nagyobb darabokra tépkedett sonkát, és felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval és kakukkfű levelekkel.
Összeforraljuk, átforgatjuk a tésztával, és kockázott vajdarabokat hozzáadva tesszük krémessé a mártását.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top