Gasztro

Vacsorázzunk együtt!

Mi legyen ma a vacsora? Az év minden napján felmerül ez a kérdés a háziasszonyokban. És, hát legyünk bár végtelenül rutinosak a konyhában, be kell vallanunk, hogy bizony igen komoly fejtörést jelent nap, mint nap valami ízletes ötlettel elkápráztatni a családot.

A nyári hőségben szerencsére számtalan zöldség és gyümölcs kínálja magát a polcokon, mégsem biztos, hogy bármelyikre rápillantva egyből bevillanna egy finom vacsorarecept. Ilyenkor jöhet a jól bevált telefonos segítség, és barátnőktől, vagy éppen anyukánktól megkérdezhetjük, hogy ők mit főznek vacsorára, de hát az igazi az lenne, ha kéznél lenne egy ötlettár, amiből kérdés nélkül ínycsiklandozó és változatos finomságokat varázsolhatnánk az asztalra.

A Knorr Rafinéria együtt gondolkodik a háziasszonyokkal, és felismerte, hogy néha jól jönne egy kis segítség. Rafinált vacsorák című receptkönyvével segít ötleteket adni ahhoz, hogy a mindennapi vacsorákat változatosabbá tehessük, és ezen kívül hétvégékre és különleges alkalmakra is ajánl recepteket.
A könyvben összegyűjtött ételek mindegyike egy-egy Knorr Rafinéria felhasználásával készült, így a jól megszokott elkészítés helyett rendhagyó, változatos recepteket kínál.

Szívesen készítenél egy könnyű zöldséges vacsorát, ami család minden tagjának ízlik?
Van valami új ötleted, hogyan készítenéd el a padlizsánt? Ha nincs, akkor se aggódj!

Próbáld ki a Rafinált vacsorák receptkönyv egyik kedvenc receptjét:

Mediterrán padlizsántekercsek

Vacsorázzunk együtt!Adag: 4

Elkészítési idő: 20+30 perc

Hozzávalók:

  • 1 tasak Knorr Mediterrán rakott zöldség Rafinéria
  • 2 db padlizsán (350g/darab)
  • 40 dkg darált hús
  • 10-12 szelet bacon
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 dl hideg víz

1. A darált húst ízesítsük kevés sóval, borssal vagy Delikát8-al. A padlizsánt vágjuk 10-12 vékony szeletre (kb. ½ cm) és forró serpenyőben kevés olivaolajjal süssük elő.

2. Ezalatt a megmaradt padlizsán végeket vágjuk apró kockákra és tegyük egy hőálló sütőtálba.

3. A darált húst osszuk el a padlizsánszeleteken, majd tekerjük fel. Ezután a padlizsán hajtásával ellentétes irányban göngyöljük rá a bacon szeleteket és tegyük a kockázott padlizsán tetejére a tálba.

4. A 3 dl hideg vízben keverjük el a tasak tartalmát és öntsük a tekercsekre. A mozzarellát szeleteljük fel és tegyünk 1-1 szeletet minden tekercsre, majd süssük készre 175˚C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt.

 

A legtöbb hűséges háziasszony már tudja, hogyan lehet gazdagabb egy Rafinált vacsorák receptkönyvvel, de aki lemaradt az első fordulóról, azoknak eláruljuk, hogy még mindig érdemes Knorr Rafinéria vonalkódokat gyűjteni, hiszen a második forduló most indul!

 

Vacsorázzunk együtt!Mit kell hát tenni a Rafinált vacsorák című receptkönyvért?

Gyűjts össze és küldj be 10 darab Knorr Rafinéria vonalkódot, és ha fordulónként az első 10 000 beküldő között vagy, a Rafinált vacsorák 2. című receptkönyvet megkapod ajándékba. A könyv 50 db, Knorr Rafinéria receptet tartalmaz!

A játék végén ráadásul egy 4 személyes wellness-hétvégét is kisorsolunk!

 

2. forduló kezdési és beérkezési időpontja:

2009. augusztus 1.-november 30.

 

Egy üres lapra írd fel adataidat (név, pontos cím, telefonszám), ragasszad rá a vonalkódokat, és zárt borítékban küld el címünkre!

 

Beküldési cím:

„Vacsorázzunk együtt!”

MRM Budapest, 1950

 

A játékkal kapcsolatban további információkhoz juthatsz a 06 40 400 400-as telefonszámon, és a www.rafineria.hu honlapon, ahol belelapozhatsz 20 receptet tartalmazó minta-receptkönyvünkbe és informálódhatsz a Knorr Rafinéria termékekről is. A játék hivatalos Részvételi- és Játékszabályzata a www.rafineria.hu honlapon olvasható.

 

Tehát ha valami igazán eredeti vacsorát szeretnél készíteni a családodnak, nem kell mást tenned, mint szorgalmasan gyűjtögetni a vonalkódokat, és ha szerencséd van, a fantasztikus vacsorák mellé, még egy wellness-hétvégére is elutazhatsz!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top