Gasztro

5 kihagyhatatlan gasztroprogram a hétre!

Rétesfesztivál, prószaparádé, halászléfőző verseny. Ezen a héten sem kell unatkozniuk az ínyenceknek!

Kenyér és sörfesztivál, Balatonalmádi (2009. 07. 24–26.)

Harapj bele a nemzetközi pékmesterek által felsorakoztatott ropogós különlegességekbe, majd a perecet, kiflit, croissant-t öblítsd le hideg csapolt sörrel. A rendezvényt a Wesselényi strand főbejáratánál találod.

www.balatonalmadi.hu

Prószaparádé, Segesd (2009. 07. 25.)

2009 júliusának utolsó hétvégéjén a „Különleges asztali örömök Somogyban” rendezvénysorozaton belül egy régi étel, a prósza kerül a versengés középpontjába. Lehet édes vagy sós, magas és vékony, készülhet kukoricából vagy krumpliból, vízben, tejben vagy akár aludttejben főzve – kinek-kinek az ízlése szerint. Itt kiválaszthatod a saját kedvencedet.
A főzőverseny mellett kulturális és sportprogramok szórakoztatják az érdeklődőket.

5 kihagyhatatlan gasztroprogram a hétre!

www.segesd.hu

Balatoni halászléfőző verseny, Balatonboglár (2009. 07. 26.)

A gasztronómiai esemény a „Különleges asztali örömök Somogyban” rendezvényen kísérletet tesz arra, hogy a település vállalkozó szellemű polgárai bemutathassák, hányféle módon és milyen gazdag ízvilággal készítik el a Balaton halaiból a halászlevet, a hallevest.

www.balatonboglar.hu

Rétesfesztivál, Mesztegnyő (2009. 07. 26.)


Rétesvásár a Rétes utcában! Ez minden édesszájú álma, igazi terülj, terülj asztalkám, és kifogyhatatlan a választék ebből a klasszikus desszertből. A Balaton vidéki faluban ezen a napon minden a rétes körül forog. Délelőtt a réteskészítés apróbb trükkjeit (dagasztás, nyújtás, töltés, sütés) is ellesheted. A programot kirakodóvásár, sportműsor és rangos zenei fellépők is színesítik.

www.mesztegnyo.hu

Krisna-völgyi búcsú, Somogyvámos (2009. 07. 24–26.)

Kíváncsi vagy, hogyan élnek a Krisna-völgy lakói? A háromnapos fesztivál alatt előadásokat hallgathatsz, betekintést nyerhetsz a tánc- és harcművészeti kultúrába, a fiatalabb korosztályt pantomim és gyermekműsorok várják. A Kérdezz-felelek sátorban választ kaphatsz minden olyan kérdésre, amely a Krisna-tudat filozófiájáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról vagy a Krisna-hívők életéről szól. Mindenképpen tekintsd meg híres biokertészetüket vagy a tehenészetet, és látogasd meg a kézművesfalut, keresd fel a vásársort, ahol indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat és sok minden más érdekességet is találsz.

És ha megéheztél a színes látnivalóktól, akkor kóstold meg a krisnás konyha többfogásos remekeit. Aki az ételkészítési technikákra is kíváncsi, az apróbb trükköket ellesheti Mahádzsana Dászától, a gasztrotévéműsorból megismert szakácstól, aki élő főzőshow-t tart az érdeklődőknek.

bucsu.krisnavolgy.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top