Gasztro

3 izgalmas gasztrokaland a hétvégére

Nemzetközi Királyi Szakácsverseny, sajtfesztivál és -vásár. Minden hétre jut valami extra gasztronómiai izgalom, amit nem érdemes kihagyni.

Nemzetközi Királyi Szakácsverseny, Nagyszakácsi (2009. 07. 30. – 08. 01.)

A Somogy megyei Nagyszakácsi eredetileg a királyi szakácsok földje volt. „Nagzakach” területét, ahogyan egykor hívták, Mátyás és Zsigmond király korában adományozták az uralkodók kiváló szakácsaiknak.

A hosszú hétvégébe nyúló rendezvény izgalmas ízvadászatot nyújt: lesz pogácsasütők viadala, megkóstolhatod az elmúlt évek Királyi Szakácsainak ételeit, Királyi Borászok italait, és megismerkedhetsz. hazánk tájegységeinek gasztronómiájával is. Lesz még Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének bemutatója, korabeli gabonaétel-különlegességek, vásári játékok, bajvívás és reneszánsz mulatság. Az ünnepi napok zárásaként részt vehetsz a királyi asztal megterítésének ceremóniáján, és átadják a Királyi Szakács és Királyi Borász címeket is.

www.nagyszakacsi.hu

Nógrádi Nemzetközi Folklór- és Gasztronómiai Fesztivál (2009. 07. 29. – 08. 02.)


2009. július 29. és augusztus 2. között rendezik meg a XIV. Nógrádi Nemzetközi Folklór- és Gasztronómiai Fesztivált, amely több helyszínen is zajlik, Magyarországon és Szlovákiában egyaránt. A magyarországi helyszínek: Somoskő, Salgótarján, Mihálygerge, Pásztó, Szügy, Bánk. Itt a nagyszabású zenei-népzenei programot a gasztronómiai kóstolók is színesítik.

www.salgotarjan-turizmus.hu

Falunap, sajtfesztivál és -vásár, Sajtoskál (2009. 08. 02.)

Sajtoskál valahol Sárvár és Sopron között húzódik meg, Bükfürdő szomszédságában, a szelíd lejtő, az útkanyarulat és az évtizedes fák mögött szinte észrevétlenül. A vasárnap tartandó falunapon izgalmas és rendkívül gazdag programokkal várják az érdeklődőket: kenyérvágás, vásár, sajtlovagválasztás és kóstoló a helyi ízekből, hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak.

3 izgalmas gasztrokaland a hétvégére


www.sajtoskal.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top