Fresca |
- 1 közepes grépfrút 8 gerezdre bontva
- 1 evőkanál pálmacukor vagy barna cukor
- 45 ml vodka
- 10 ml cukorszirup
- 120 ml limonádé
- jégkocka
Shakerben vagy pohárban a gyümölcstörő fával törjük össze a grépfrútot
a cukorral együtt. Töltsük fel a poharat félig jégkockával, adjuk hozzá a grépfrútos keveréket
és a többi hozzávalót. Jól keverjük el.
Pohár: 300 ml-es highball. • Díszítés: szívószál.
Long Island-i jeges tea |
- 30 ml vodka
- 30 ml tequila
- 30 ml Bacardi
- 30 ml gin
- 15 ml Cointreau
- 15 ml friss citromlé
- 15 ml cukorszirup
- 30 ml kóla
- jégkocka
Adagoljuk a jégkockát a poharakba. Adjuk hozzá a vodkát, a tequilát, a Bacardit, a gint és
a Cointreau-t, egyiket a másik után. Öntsük hozzá a citromlevet és a cukorszirupot, majd öntsük fel kólával, és keverjük el.
Pohár: 300 ml-es highball. • Díszítés: vékony citromhéj, mentalevél, keverőkanál és szívószál.
Flirtin |
- 6 szem friss málna
- 30 ml vodka
- 15 ml Cointreau
- 15 ml áfonyalé
- 15 ml friss lime-lé
- 15 ml ananászlé
- 60 ml száraz pezsgô
- jégkocka
Törjük össze a málnát egy előre lehűtött pohár alján. Rétegeljük rá a jégkockát. Tegyük a shakerbe
a vodkát, a Cointreau-t és a gyümölcsleveket. Rázzuk erősen, majd öntsük poharakba. Öntsük fel pezsgővel.
Pohár: 300 ml-es higball. • Díszítés: friss málnadarabokat szúrjunk fel fogpiszkálóra, és fektessük a pohár szélére.
Caipiroska |
A következő ital a hagyományos brazil caipirinha, amelynek összetevői a vodka, a friss lime, a cukor és a jég. A bárokban gyakran fából készült törővel
dolgozzák el a hozzávalókat,
de otthon elkészíthetjük hagyományos mozsárban is.
- 1 lime, 8 gerezdre vágva
- 1 evőkanál pálmacukor vagy barna cukor
- 60 ml vodka
- 10 ml cukorszirup
- jégkocka
- jégkása
Zúzzunk össze egy mozsárban 6 gerezd lime-ot a cukorral. Tegyük egy shakerbe a lime-os keveréket, és keverjük össze a vodkával, a cukorsziruppal, majd adjuk hozzá a jégkockát is.
Rázzuk erősen, majd öntsük poharakba, és adjunk hozzá jégkását. Ne szűrjük át.
Pohár: 180 ml-es old-fashioned. • Díszítés: maradék lime-cikkek és két szívószál.
Görögdinnyés caipiroska |
- 1 lime, 8 gerezdre vágva
- 1 teáskanál cukor
- 10 ml cukorszirup
- 1 db 4×5 cm-es görögdinnyeszelet
- 45 ml vodka
- 15 ml görögdinnyelikőr
- jégkocka
- jégkása
Törjünk össze 6 gerezd lime-ot egy mozsárban a cukorral, a cukorsziruppal és a görögdinnyével együtt.
Keverjük össze a görögdinnyés keveréket a shakerben a vodkával, a görögdinnyelikőrrel és a jégkockákkal. Rázzuk erősen, majd öntsük poharakba, és adagoljunk hozzá jégkását.
Ne szűrjük át.
Pohár: 180 ml-es old-fashioned. • Díszítés: maradék lime-cikkek, szívószál.
Ízvarázs füzetek: Koktélok Ha egy ellazító, finom italra vágyunk, vagy akár egy nagyobb partira készülünk, a tökéletes megoldás mindegyik alkalomra: a koktél. A régi, közismerten népszerű koktélok mellett a kötetben megtalálhatóak a kozmopolita variációk, de természetesen a nagy klasszikusok (mint a Mai Tais vagy a Margaritas). A tökéletes koktél elkészítéséhez nem maradhat el néhány mesterfogás és díszítés sem. Ára: 600 Ft |