nlc.hu
Gasztro
Férfifogó falatok

Férfifogó falatok

A lányok életre való felkészítésének egyik legelső leckéje, hogy a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Úgy gondoltuk, kedvezünk az erősebb nemnek, és olyan ételeket készítünk, amitől még egy férfi szeme is bepárásodik. Pacal, tányér méretű borjú bécsi és steak – ha ezeket megfőzzük, párunk biztosan el fog dicsekedni a haveroknak, hogy micsoda kincs az ő oldalbordája.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg borjúpacal
  • 1,5 kg borjúláb
  • 1 fej vöröshagyma    
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél fej lilahagyma
  • 2 liter borjú alaplé
  • 1 kiskanál fehérborecet
  • negyed citrom leve
  • 1 kiskanál mustár
  • 10 dkg zöld lencse
  • 8 dkg vaj
  • fél csomag snidling
  • só, bors, babérlevél
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az előkészített, tisztított pacalt és borjúlábat megfelelő edényben feltesszük a tűzhelyre bő vízben sóval, egész borssal, babérlevéllel, vörös- és fokhagymával abálni. (Vagyis alacsony hőfokon több órán keresztül puhára főzzük). Ha megpuhultak, a borjúlábról eltávolítjuk a csontokat, és hűtőben kihűtjük. Ezután igyekezzünk minél vékonyabb szeleteket vágni belőle, amit majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába tudunk forgatni. A pacalt vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk.

Férfifogó falatok

Egy edényben borjú alaplevet forralunk (a bátrabbak készíthetik az alaplé helyett abalével is, így markánsabb lesz az étel íze), beletesszük a fehérborecetet, a mustárt, a citrom levét (óvatosan, nehogy túl savanyúvá váljon az étel!), hozzáadjuk a zöld lencsét, ami kb. 20 perc alatt megfő, majd jöhet a csíkozott pacal. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot pótoljuk, majd visszaforralás után hideg vajdarabkákkal dúsítjuk és sűrítjük az ételt.
Megszórjuk frissen vágott snidlinggel, a tetejére pedig a bundázott, kisütött borjú lábát rakjuk. Tálalás előtt megszórjuk nyers, finomra vágott lila hagymával.

Tipp:
A zöld lencse delikátboltokban kapható, helyettesíthetjük sima lencsével, de akkor azt előbb külön főzzük puhára az abalében, és a végén keverjük az ételhez. 
Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top