Gasztro

3+1 csábító gasztroprogram

Sör, bor, kenyér, rizs és szárnyasok. Meglehetősen széles terítéken mozog a hét gasztrokínálata.

XII. Borfesztivál és Kenyérünnep, Csongrád (2009. 08. 13–16.)

 

A rendezvényen megkóstolhatod a Csongrádi borvidék legfinomabb borait és a szabadtéri kemencében sütött, ropogós langallót. Közreműködnek borrendi tagok vagy a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének tagjai. A szórakozni vágyókat népi kézművesvásár, zenés műsorok, lengyel gospelkórus, francia és magyar zenekarok, lambada és salsa várja.

3+1 csábító gasztróprogram

További információk: www.csongrad.hu

III. Kakasfesztivál, Csanádapáca (2009. 08. 14–16.)


Egy erdélyi községben, Apácán minden évben kakaslövészetet rendeznek, emlékezésként azokra a történelmi időkre, amikor a tatárok feldúlták a magyarok földjeit. Apáca falut sem kímélték, mivel a vártoronyban elbújt embereket kakaskukorékolás árulta el. Kakasfesztivállal emlékezik ezekre az időkre a község testvérvárosa, a Békés megyei Csanádapáca. A fesztivál fő célja – a turisztikai vonzerő fejlesztése mellett –, hogy mind a helyiek, mind az odalátogatók emlékezetes gasztrokulturális élményben részesüljenek.

A program keretében kakasból készült ételek készítése és kóstolása mellett megválasztják a legízletesebb pogácsa készítőjét, a legfinomabb pálinka tulajdonosát és a legtetszetősebb egyedi házi savanyúság birtokosát is.

További információk: www.kakasfesztival.lapja.hu

VI. Regulus Borfesztivál, Esztergom (2009. 08. 15–16.)


Esztergom jelentős hazai elismertséggel bíró boroknak ad termőföldet. A Regulus Borfesztivál küldetésének tekinti, hogy a két napon át tartó fesztiválon a borkóstolók mellett színvonalas műsorok is szórakoztassák az idelátogatókat. A rendezvény helyszíne: a Mindszenty tér és a Kis Duna sétány.

További információk: www.esztergomkultura.hu

Rizsfesztivál, Patalom (2009. 08. 16.)


Vasárnap a Kaposvár melletti településen alágyújtanak a kondéroknak, hogy a legváltozatosabb étkeket tálalják fel rizsből az idelátogató vendégeknek. Patalomban a rizs gyakran kerül az asztalra, volt olyan esztendő, amikor – az általában köretként használt alapanyagból – több mint harmincféle étel készült a rendezvényre: főétel, desszert, sütemény, fagyi. Ezek az ízek gondoskodnak a kihagyhatatlan kulináris élményről.

További információk: www.patalom.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top