Hozzávalók:
- 5 dkg málnalekvár (ha nincs, baracklekvár is jó)
- 20 dkg málna
- 2 dl tejszín
- 3 dl joghurt
- 6 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A málnalekvárt serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a mirelit málnát, és úgy főzzük, hogy ne legyen teljesen pépes, maradjanak benne egész málnák. Vegyük le a tűzről, és hűtsük le.
A tejszínt verjük habbá. A joghurtot keverjük el a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.
Lehűtött kehelyben a málnát és a joghurtos habot rétegezzük egymásra.
Tipp: díszíthetjük tejszínhabbal, friss málnával, csokoládéforgácsal, zöld pisztáciával stb. |
309 kcal /adag
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |