Gasztro

Gyors vacsora – Olajbogyós fűszervajjal töltött bagett

Amikor este hazaesünk a munkából, mindenhez van kedvünk, csak ahhoz nem, hogy további órákat töltsünk a konyhában. Kiváló megoldás lehet néhány különleges melegszendvics, annak, hogy mit alkotunk, csak a képzeletünk, illetve az otthon fellelhető alapanyagok szabnak határt.


Hozzávalók 2 főre:

  • 10 dkg puha vaj
  • 7 dkg finomra vágott, érett olajbogyó
  • 2 vékony gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 csapott teáskanál friss oregánó
  • 2 kis bagett

 Olajbogyós fűszervajjal töltött bagett


Elkészítése:

Összekeverjük a puha vajat a kimagozott, apróra vágott olajbogyóval, az átpréselt vagy apróra vágott fokhagymával és az oregánóval.
Elfelezzük a bagettet úgy, hogy a másik fele még egyben maradjon, majd beletöltjük az olívás-vajas krémet. Fóliába tekerjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.
Ezután kivesszük a fóliából, és megpirítjuk a tetejét.

732 kcal/adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top