Gasztro

Tejszínes, cukkinis, kaliforniai paprikás gnocchi

Az utóbbi években a legtöbb hazai étterem tésztaételei között feltűnt a gnocchi (ejtsd: nyokki), amit itthon sokszor az olasz krumplinudliként emlegetnek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 60 dkg cukkini
Tejszínes, cukkinis, kaliforniai paprikás gnocchi

 

Elkészítés:
 
Az apróra vágott fokhagymát a forró olívaolajon megpirítjuk, hozzádobjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát és a csíkokra vágott cukkinit, kis ideig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt. A reszelt parmezánnal, illetve sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt a gnocchit a szósszal együtt átmelegítjük.
 
Elkészítési idő:
15-20 perc

Még több receptért KATT IDE!

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top