nlc.hu
Gasztro
Olcsó tipp – Gombás rakott krumpli

Olcsó tipp – Gombás rakott krumpli

A fizetés előtti napokban már mindenkinél megcsappan annyira a konyhapénz, hogy elkezdi törni a fejét, milyen olcsó, mégis ízletes ételt tudna összedobni az otthoni alapanyagokból. Bereznay Tamás olyan fogásokat főzött nekünk, melyek fejenként legfeljebb 300 forintból megvalósíthatók, ráadásul még nagyon finomak is!


Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg héjában főtt burgonya
  • 50 dkg csiperke gomba
  • tengeri só
  • 1 csokor petrezselyem
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors
  • 3 dl tejföl
  • füstölt szalonna

Gombás rakott krumpli

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Kevés olajat melegítünk, és beletesszük a gombát. Magas hőfokon addig pároljuk, míg elfő az összes víz, amit eresztett. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.

Egy tepsit kikenünk olajjal, és a burgonya felét beleterítjük. Megsózzuk, és rátesszük a gombát. Rátesszük a maradék krumplit, a tetején elkenjük a tejfölt, és befedjük füstöltszalonna-szeletekkel. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

601 kcal/adag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top