Hozzávalók 4 főre:
- 12 tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- esetleg friss paradicsom és paprika
- 30 dkg kagylótészta
- tengeri só
- fekete bors
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajban megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, ha van, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket, megsózzuk, és fedővel letakarva 20 percig főzzük. Ekkor újra kevés vizet öntünk rá, és még 20 percig főzzük.
Közben a tojásokat sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A visszafőzött pörköltalapba tesszük, és összeforraljuk. Ha kell, megsózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.
Sós vízben kifőzött kagylótésztával kínáljuk.
545 kcal/adag