nlc.hu
Gasztro
Étteremteszt: Legénykert

Étteremteszt: Legénykert

Hűvösvölgyben, a letűnt idők hangulatát idéző kerthelyiségben nyári estéken érdemes sörözni. A hetek óta tartó negyven fokban kora este térünk be az étterembe vacsorázni.

Az étlap bőséges, választani sem könnyű, de a félliteres szódánkat kortyolgatva lassan tisztul a kép, és érezzük, bélszínre vágyunk.

Ám mielőtt belevágnánk a főételbe, a férjem egy orjalevest rendel, jómagam pedig egy capresét kérek. A leves tartalmas, kifejezetten ízes, hatalmas csontos hús terpeszkedik a tányérban. A caprese szintén nincs elaprózva. Két tisztes mozzarella sajt hever felszeletelve és paradicsomkarikákkal „ritmizálva”, olajbogyó díszekkel és egy kevés öntettel.

Étteremteszt: LegénykertMire a pirítóssal felitatom a maradék olívaolajat a tányéromról, addigra asztalra kerül a baconhegyekbe borított, közepesre sütött steak, amelyhez nagy mennyiségű, istenien illatozó fokhagymás csuszatésztát kínálnak. A szénégető névre keresztelt tál valószínűleg tényleg elégséges lenne egy komoly fizikai munkát végző férfi számára, így én már eleve úgy indulok, hogy esélyem sincs mindent megenni. Pedig érdemes lenne. A hús omlós, bár egy cseppet jobban átsülten kerül elém, mint ahogy azt eredetileg reméltem. A csuszatészta viszont mindent visz. Komplikációmentes, jó állagú, nem agyonfőzött tészta, nem kevés fokhagymát tartalmazó sugóval elkeverve.

 

A férjem egy – a hely után elkeresztelt – Legénykert-bélszínt rendelt, amely erősen emlékeztet a calzonéra, ez nem is csodálható, hisz a kemencével rendelkező étterem híres a jó pizzáiról is. A hús mellett gomba, paradicsom, sonka és sajt is helyet kap. Az étel nincs túlfinomkodva, ellenben finom.

 

Desszertre már nincs hely, bár a creme catalana megmozgatta a fantáziám. Majd legközelebb.

 

NLC-tipp: érdemes megkérdezni, hogy az étlapon szereplő ételek közül aznap épp mik készülnek a kemencében.

 

Árak:

Előételek: 450 forinttól 800 forintig.

Levesek: 850 forinttól 2250 forintig.

Saláták: 1500 forinttól 1900 forintig.
Főételek: 1250 forinttól 4200 forintig.
Desszertek: 400 forinttól 550 forintig.

 

Legénykert

1028 Budapest

Rezeda utca 1.

http://legenykert.freeweb.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top