Gasztro

Palacsinta másképp – Sonkás palacsintacsigák

Az igazán jó buli titka a programokon kívül az étel és az ital, legyünk kreatívak!

Sonkás palacsintacsigákHozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • szódavíz
  • 30 dkg főtt sonka szeletelve
  • 8 salátalevél
  • 25 dkg sajt szeletelve
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

Keverjük csomómentesre a palacsinta hozzávalóit. Pihentessük a tésztát minimum fél órát, majd süssünk hagyományos módon sós palacsintát. A palacsintákra helyezzünk salátaleveleket, sonka- és sajtszeleteket. Szorosan tekerjük fel a palacsintákat, majd vágjuk fel őket kb. 2-3 cm vastag darabokra. Fogpiszkálóval félbevágott koktélparadicsomot tűzzünk minden falatra.

Tipp:
Aki nem akar a palacsintasütéssel bajlódni, használjon kész tortilla lapokat, ezek a nagyobb élelmiszerüzletekben már mindenhol kaphatók.

Elkészítés: 20 perc,
Pihentetés: 30 perc,
Sütés: 10 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top