Hozzávalók 18 cm-es formához:
- 15 dkg csokoládés keksz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg natúr krémsajt
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1 narancs lereszelt héja
- 7 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.
Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.
Reszelt csokoládéval díszítsük.
Előkészítés: 25 perc
Hűtés: 12 óra
3412 kcal (az egész sajttorta)