Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg kukorica
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukkini
- 4 szál újhagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A ketchuphöz:
- 40 dkg friss vagy konzerv paradicsom,
- 20 dkg édes piros paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis zellergumó
- só, bors
- méz
Elkészítés:
Reszeljük le káposztareszelőn a répát és a cukkinit, pár perc alatt dinszteljük meg az olajon. Keverjük a zöldségeket a húshoz, adjuk hozzá a kukoricát, a felaprított újhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk a fasírtot, formázzunk golyókat belőle, aztán forró olajban süssük ki.
A ketchuphöz pucoljuk meg a hagymát és a zellert, vágjuk félbe őket, a paprikát szeleteljük fel. Adjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, mézzel édesítsük, és főzzük egy órán át a szószt, majd botmixerrel turmixoljuk le.
Tipp: A répán és a cukkinin kívül más zöldségeket is elrejthetünk a fasírtban |
Elkészítés: 25 perc
Főzés: 1 óra
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |