Gasztro

Meglepően finom – Káposztakrémleves

Pikáns leves friss idényzöldségekkel - kitűnő kombináció

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 l húsleves
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1,2 dl tejszín
  • bors
  • levesbetétnek: pl. sárgarépa, cukkini, fehérrépa
  • méz – ízlés szerint édesíteni
    Káposztakrémleves

Elkészítése:

A káposztát addig főzzük a húslevesben, míg megpuhul (körülbelül fél óra), utána leturmixoljuk. Ha túlságosan besűrűsödik, hígíthatjuk még húslevessel, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, igény szerint édesítjük egy kis mézzel, majd addig főzzük, míg felforr.
Levesbetétnek a friss, megmosott zöldségeket finomra vágjuk, majd leforrázzuk forró húslevessel, és szinte még nyersen tesszük a levesbe.

Tipp:
Ha túl savanyú a káposzta, akkor mossuk át, ha viszont nem elég savanyú, akkor adjunk hozzá citromot vagy fehérborecetet.

Elkészítési idő: kb. 40 perc
220 kcal /adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top