nlc.hu
Gasztro
Különleges ízek – Karamellizált radicchio fenyőmaggal, ropogós sonkával

Különleges ízek – Karamellizált radicchio fenyőmaggal, ropogós sonkával

Különlegesség a szemnek és az ízlelőbimbóknak is ez a pompás saláta, bátran próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

  • fél kg radicchio
  • 5 dkg fenyőmag
  • 10 dkg vékonyra szelt füstölt sonka
  • extra szűz olívaolaj
  • 5  evőkanál balzsamecet
    Karamellizált radicchio fenyőmaggal, ropogós sonkával

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben süssük ropogósra a sonkaszeleteket egy evőkanál olívaolajban, tegyük félre.

A radicchiót vágjuk fel 8 cikkelyre, a megmaradt olívaolajon és a balzsameceten a fenyőmaggal együtt kezdjük el lassan sütni, amíg karamellizálódik (kb. 15-20 perc). Időnként forgassuk meg!

Tipp:
A balzsamecetben történt lassú sütéstől a radicchio elveszíti keserű aromáját

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top