Gasztro

Sütőtökös tekercs

Alighanem a sütőtök is azon karakteres ételek közé tartozik (a mazsola vagy az olajbogyó társaságában), amely két nagy táborra osztja az emberiséget: olyanokra, akik nagyon szeretik, és azokra, akik ki nem állhatják.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • egy kiskanál sütőpor
  • egy kiskanál fahéj
  • 2/3 bögre (2 decis) sült- vagy pároltsütőtök-püré
  • fél narancs leve és reszelt héja
  • 18 dkg barna cukor
  • 3 tojás

A krémhez:

  • 250 g krémsajt
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére: fahéjas porcukor

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a fahéjjal.

A tojásokat keverd krémessé a cukorral, majd add hozzá a sütőtökpürét és a narancs levét. A két masszát dolgozd össze.

Kend a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre.

Még melegen egy tiszta konyharuha segítségével tekerd fel, és hagyd betekarva, amíg teljesen kihűl.

A krémhez:

Dolgozd össze a krémsajtot a cukorral és a puha vajjal, és kend a kiterített piskótaroládlapra. Tekerd vissza, és szórd meg fahéjas porcukorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top