Gasztro

Céklás palacsinta kecskesajtkrémmel

A palacsintában a cékla új életet kezd, és olyan finom, hogy még a meggyőződéses ellenzői is kénytelenek álláspontot változtatni.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 nagy cékla, meghámozva, lereszelve
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl szódavíz
  • só, bors
  • olaj

A krémhez:

  • 15 dkg natúr kecskesajtkrém (helyettesíthetjük juhtúróval vagy fetával)
  • fél csokor aprított snidling
  • fél csokor aprított petrezselyem
  • fél gerezd fokhagyma, reszelve
  • frissen reszelt szerecsendió

Céklás palacsinta kecskesajtkrémmel

Elkészítés:

A palacsintához a tojásból, tejből, lisztből és szódavízből hagyományos palacsintatésztát keverünk. Hozzáreszeljük a nyers céklát. 15 percig pihentetjük.
Forró olajon egyesével palacsintákat sütünk ki.
A töltelékhez kikeverjük a kecskesajtot a finomra aprított zöldfűszerekkel, fokhagymával, szerecsendióval.
A kész palacsintákat megtöltjük a krémmel. Salátaágyon tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top