Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell filé, felkockázva
- 50 dkg burgonya, cikkelyekre vágva
- 1 fej hagyma, felszeletelve
- 1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
- 5 dkg füstölt húsos szalonna
- 25 dkg friss vargánya
- 3 dkg szárított vargánya
- 3 ág friss kakukkfű
- 1dl leszűrt húsleves
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 C-ra. A szárított vargányát vízbe áztatjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és pirosra sütjük a felkockázott szalonnát.
A friss vargányát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a serpenyőbe tesszük. Amikor oldala szép piros, kivesszük. A szalonnát szűrőkanállal kivesszük, azt is meleg tányéron tartjuk.
A szalonna zsiradékán átforgatjuk a cikkelyekre szeletelt burgonyát, majd a hagymát és a fokhagymagerezdeket. A csirkemelleket mindegyik oldalukon körbepirítjuk.
Tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük egymás mellé a szalonnát, a hagymás krumplit, a pirított vargányaszeleteket, a szárított vargányát, az egész fokhagymagerezdeket, végül a csirkemellet.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet. Az egészet felöntjük a húslevessel és a szárított vargánya áztatásához használt vízzel. Lefedve kb. 45 percig pároljuk, a végén enyhén rágrillezünk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |