Gasztro

Dupla vargányás csirkemell burgonyával, kakukkfűvel

Az esőzésekkel egyre több erdei gomba (vargánya, rókagomba) jelenik meg, egyik izgalmasabb, mint a másik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell filé, felkockázva
  • 50 dkg burgonya, cikkelyekre vágva
  • 1 fej hagyma, felszeletelve
  • 1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
  • 5 dkg füstölt húsos szalonna
  • 25 dkg friss vargánya
  • 3 dkg szárított vargánya
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 1dl leszűrt húsleves
  • olívaolaj

Dupla vargányás csirkemell burgonyával, kakukkfűvel

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 150 C-ra. A szárított vargányát vízbe áztatjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és pirosra sütjük a felkockázott szalonnát.
A friss vargányát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a serpenyőbe tesszük. Amikor oldala szép piros, kivesszük. A szalonnát szűrőkanállal kivesszük, azt is meleg tányéron tartjuk.

A szalonna zsiradékán átforgatjuk a cikkelyekre szeletelt burgonyát, majd a hagymát és a fokhagymagerezdeket. A csirkemelleket mindegyik oldalukon körbepirítjuk.
Tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük egymás mellé a szalonnát, a hagymás krumplit, a pirított vargányaszeleteket, a szárított vargányát, az egész fokhagymagerezdeket, végül a csirkemellet.

Hozzáadjuk a kakukkfüvet. Az egészet felöntjük a húslevessel és a szárított vargánya áztatásához használt vízzel. Lefedve kb. 45 percig pároljuk, a végén enyhén rágrillezünk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top