Gasztro

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab csirkecomb
  • 5 dl olaszrizling
  • 3 szál rozmaring
  • só, bors
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl olívaolaj
  • citrom

Köretnek: sárgarépa, brokkoli, karfiol

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Elkészítés:

A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítjuk mindkét felét. Ha szép barnák a combok, megszórjuk a rozmaringgal, egyszer átpirítjuk, és felöntjük a borral. 2-3 dl húslevet öntünk rá, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.
Nagyon kevés cukorral, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Miután megpuhultak a combok, a tejszínnel összeforraljuk.
A zöldségeket külön vízben félpuhára főzzük, és a csirkecombokhoz keverjük.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top