Hozzávalók 4 adaghoz:
- 45 dkg csiperkegomba, megtisztítva
- 1 nagy hagyma, finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- ujjnyi reszelt gyömbér
- csipet őrölt fahéj
- kevés szójaszósz
- 1 csomag réteslap
- olvasztott vaj
- szezámmag
- 1 tojás a kenéshez
A mártogatóhoz:
- 6 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejszín
- csipet curry
- csipet kurkuma
- 1 kávéskanál friss reszelt gyömbér
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, reszelt gyömbért, fűszereket és kevés szójaszószt. Addig pirítjuk, amíg már nincs semmi leve, a gomba megpirult. Robotgépben felaprítjuk.
A réteslapot kihajtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Négyzeteket vágunk belőle, és egy-egy teáskanálnyi gombás tölteléket helyezünk az alsó felébe. Két szélét behajtjuk, majd szivarszerűen feltekerjük. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk kevés szezámmaggal, majd 200 C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (akinek van kedve, olajban is kisütheti).
A mártogatóhoz kikeverjük az összes hozzávalót. Salátaleveleket kínálunk mellé, amelybe zöldfűszereket (pl. koriander, menta) tehetünk, a tekercset belegöngyöljük, majd mártogatjuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |