Gasztro

Házi pizza

A munkából hazaérve sokszor eszünkbe jut, milyen Jó lenne, ha valaki házhoz szállítaná a családnak a vacsorát, mi pedig megszabadulhatnánk a főzés nyűgjétől. A pizzarendelés erre azonban csak ideig-óráig jelent megoldást, hiszen az így kapott étel nem csak drága, de az íze általában meg sem közelíti a frissen sütött háziét.

 Pizzatészta

Hozzávalók 4 nagyobb pizzához:

  • 1 kg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 2 zacskó szárított élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 6 dl langyos víz
  • 6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval. A szárított élesztőhöz hozzáadjuk a cukrot, a langyos vizet és az olívaolajat, majd folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Robotgéppel (a dagasztókarok segítségével) addig keverjük a tésztát, míg hólyagosan simává nem válik. Pár percig kézzel is formázzuk, majd egy nagy, kiolajozott tálba tesszük, és minden oldalát átsimítjuk olajos kézzel.  Kb. 45 perc alatt a duplájára kel. Négy részre osztjuk a tésztát, és a kívánt formára alakítjuk. Készíthetünk kör és négyzet alakú pizzát egyaránt, ízlés szerint. 220 C fokos sütőben 20-25 perc alatt sül meg.

 Házi pizzaszósz

Hozzávalók 4 pizzához:

  • 40 dkg paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál só
  • 2 teáskanál bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomkonzervet turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, a bazsalikomot, aztán ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top