Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg sertéskaraj
- 3 fej fehérhagyma
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl félédes fehér muskotály
- 1 mokkáskanál egész koriander
- tengeri só
- olaj
- 5 dkg vaj
- 3 dl szárnyas alaplé vagy leves
Elkészítés:
A hagymát félkarikára, a barackot csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben a vaj felét ugyanannyi olajjal felmelegítjük, rátesszük a hagymát és a koriandermagot. Kissé megpároljuk, de csak annyira, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Felöntjük a borral és az alaplével. Beletesszük a csíkozott sárgabarackot, és fedővel lefedve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat kockánként hozzáadva elkeverjük benne.
A karajszeletek mindkét felét enyhén besózzuk, és kevés zsiradékon mindkét felét megsütjük.
A hússzeleteket tálba tesszük, és a tetejére halmozzuk a hagymás-barackos ragut. Pirított burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |