Gasztro

Aszalt meggyes-morzsás muffin

Könnyű, gyors, ízletes és porhanyós, gyorsan összeállítható süti. Sokszor áhítozunk ilyen csemegére reggeli italunkat szürcsölgetve, vagy vendégfogadó, egyszerű desszertre uzsonnaidőben.

Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

  • 250 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 200 g cukor
  • 60 g olvasztott margarin
  • 125 ml kefir
  • fél bögre aszalt meggy, forró teába áztatva

A morzsához:

  • 150 g liszt
  • 100 g barna cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 100 g vaj

A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a fahéjat és a cukrot, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat.

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát. Egy másik tálban dolgozd össze a kefirt a cukorral és a tojásokkal. Add hozzá az olvasztott vajat. Keverd össze a száraz és a folyékony állagú anyagokat.

A teába áztatott aszalt meggyet csöpögtesd le, és fakanál segítségével forgasd a masszába.

A tésztát töltsd papírkosárral kibélelt muffinformákba.

A muffinok tetejét szórd meg a morzsatésztával, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt süsd készre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top