Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 csomag mirelit vajastészta (400-500 gramm)
- 20 dkg darált dió
- 1 kg füge
- 1 narancs reszelt héja
- csipet fahéj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A felengedett vajas tésztát lisztezett deszkán tepsi hosszúságúra, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd két csíkra vágjuk.
A fügét megmossuk, daraboljuk, hozzáadjuk a diót, a narancshéjat és a fahéjat, majd elkeverjük. A tölteléket elosztjuk a két tésztadarabon, és rúdba rendezzük. A tészták széleit megkenjük tojással, hogy a töltelékre borítva összetapadhassanak.
Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és 180-190 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |