Gasztro

Hagymaleves

A hagyma kihagyhatatlan a legtöbb húsos vagy zöldséges ételből, de mindig csak afféle mellékes hozzávaló, sosem főszereplő. Mi most olcsósága miatt a középpontba helyeztük, és olyan ételeket kreáltunk belőle, amelyek "nem jöhettek volna létre hagyma közreműködése nélkül".

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • 3-4 szál kakukkfű
  • 2 dl száraz fehérbor
  • tengeri só, bors
  • 1 kávéskanál cukor

Hagymaleves

Elkészítés:

A hagymát karikára vágjuk, és forró olajon barnára pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és kb. másfél liter vízzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, kevés cukorral és kakukkfűvel. 30 percig főzzük, majd sajtos pirítóssal tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top