Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dkg rétesliszt+15 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 dl víz
- 7 dkg olvasztott vaj a kenéshez
- liszt a nyújtáshoz
A töltelékhez:
- 45 dkg magozott szilva
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet egy tálban a vajjal elmorzsoljuk, a sót a vízben feloldjuk, és a lisztes vajhoz adva tésztát gyúrunk belőle. Géppel vagy kézzel (deszkán) jól kidolgozzuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni fél órát úgy, hogy letakarjuk a deszkán.
2. Egy belisztezett konyharuhán szögletesre nyújtjuk a tésztát, amilyen vékonyra csak tudjuk, majd a kezünkbe véve elkezdjük kihúzni a széleit, a közepét pedig a kézfejünkre feszítjük.
3. A tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a felezett vagy negyedelt szilvát, a háztartási kekszet, a cukrot, végül meghintjük fahéjjal.
4. A konyharuha segítségével feltekerjük, majd a tepsire helyezzük. A tetejét megkenjük vajjal, és 190-200 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |